| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mike007
|
Zaslal: čt srpen 13, 2009 9:40 pm Předmět: Vyplatí se investovat do zlatých mincí? |
|
|
Ahoj všem,
Přemýšlel jsem, že bych investoval do zlata, pravděpodobně do investičních mincí. Máte s tím někdo zkušenosti? Vyplatí se to? Na co si dát bacha atd.
Díky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Tom
|
Zaslal: pá srpen 21, 2009 11:17 am Předmět: Re: Vyplatí se investovat do zlatých mincí? |
|
|
Hlavně nakupovat u prověřených prodejců – třeba www.zlate-mince.cz, ale jinak bych asi doporučil investovat do pamětních zlatých mincí jejichž hodnota může stoupat i bez ohledu na cenu zlata. Investiční zlaté mince slouží spíše k uchování hodnoty. Na rozdíl od zlatých medailí a slitků jsou mince (investiční i pamětní) oproštěny od DPH.
| mike007 napsal: | Ahoj všem,
Přemýšlel jsem, že bych investoval do zlata, pravděpodobně do investičních mincí. Máte s tím někdo zkušenosti? Vyplatí se to? Na co si dát bacha atd.
Díky. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mike007
|
Zaslal: pá srpen 21, 2009 11:25 am Předmět: |
|
|
Díky za odpověď. Měl jsem na mysli pamětní, ale napsal jsem omylem investiční...
Pročetl jsem o tom už vcelku dost, tak to zkusím, ať mám na stará kolena nějaký prachy na umělý chrup  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Tom
|
Zaslal: pá srpen 21, 2009 11:29 am Předmět: |
|
|
A vypadá to že nové emise budou ve větších kusech což by mohlo znamenat výhledové zvýšení cen emisí do roku 2010, viz: http://www.numismatika.org/emisni-plan-cnb-na-roky-2011-2015/
| mike007 napsal: | Díky za odpověď. Měl jsem na mysli pamětní, ale napsal jsem omylem investiční...
Pročetl jsem o tom už vcelku dost, tak to zkusím, ať mám na stará kolena nějaký prachy na umělý chrup  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|