Forum - Vyplatí se investovat do zlatých mincí? Mince Numismatika

Mince Numismatika
Mince Numismatika
  numismatika.org FÓRUM

Vyplatí se investovat do zlatých mincí?

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Mince Numismatika -> Mince
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mike007

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 9:40 pm    Předmět: Vyplatí se investovat do zlatých mincí? Citovat

Ahoj všem,

Přemýšlel jsem, že bych investoval do zlata, pravděpodobně do investičních mincí. Máte s tím někdo zkušenosti? Vyplatí se to? Na co si dát bacha atd.

Díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom

PříspěvekZaslal: pá srpen 21, 2009 11:17 am    Předmět: Re: Vyplatí se investovat do zlatých mincí? Citovat

Hlavně nakupovat u prověřených prodejců – třeba www.zlate-mince.cz, ale jinak bych asi doporučil investovat do pamětních zlatých mincí jejichž hodnota může stoupat i bez ohledu na cenu zlata. Investiční zlaté mince slouží spíše k uchování hodnoty. Na rozdíl od zlatých medailí a slitků jsou mince (investiční i pamětní) oproštěny od DPH.

mike007 napsal:
Ahoj všem,

Přemýšlel jsem, že bych investoval do zlata, pravděpodobně do investičních mincí. Máte s tím někdo zkušenosti? Vyplatí se to? Na co si dát bacha atd.

Díky.
mike007

PříspěvekZaslal: pá srpen 21, 2009 11:25 am    Předmět: Citovat

Díky za odpověď. Měl jsem na mysli pamětní, ale napsal jsem omylem investiční...
Pročetl jsem o tom už vcelku dost, tak to zkusím, ať mám na stará kolena nějaký prachy na umělý chrup Very Happy
Tom

PříspěvekZaslal: pá srpen 21, 2009 11:29 am    Předmět: Citovat

A vypadá to že nové emise budou ve větších kusech což by mohlo znamenat výhledové zvýšení cen emisí do roku 2010, viz: http://www.numismatika.org/emisni-plan-cnb-na-roky-2011-2015/

mike007 napsal:
Díky za odpověď. Měl jsem na mysli pamětní, ale napsal jsem omylem investiční...
Pročetl jsem o tom už vcelku dost, tak to zkusím, ať mám na stará kolena nějaký prachy na umělý chrup Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Mince Numismatika -> Mince Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

Přejdi na: